Puteti apela cu incredere la Biroul Notarial Iosep Cristina Mihaela pentru serviciile pe care le oferim cu seriozitate si profesionalism:

contacteaza-ne

Profesionalismul înseamnă să ştii cum să faci, când să faci şi să faci (Frank Tyger)

Stiri

Sprijin de 1.4 miliarde de lei pentru agricultori

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a anuntat adoptarea de catre executiv, miercuri, a unei hotarari ce vizeaza sectorul agriculturii. Hotararea se refera la alocarea a 1.4 miliarde de lei Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) pentru stimularea gradului de absorbtie a fondurilor pentru agricultura.

Aceste fonduri au scopul de a asigura sursele necesare pentru efectuarea cheltuielilor potrivit Schemelor de plata directe pe suprafata finantate din Fondul European pentru Garantare in Agricultura, pentru anul agricol 2009.

„Anul trecut s-a dat, in noiembrie, un avans 70% din prefinantarea pentru platile la hectar, iar acum vin restul de 30%”, sustine Ioana Muntean.

Schemele de plata implicate in derularea Fondului European pentru Garantare in Agricultura pentru care se asigura decontarea cheltuielilor sunt: schema de plata directa unica pe suprafata (cuantum de 71 de euro/ha); schema de plata pentru culturi energetice (cuantum de 45 de euro/ha); schema de plata separata pentru zahar (cuantum de 165 de euro/ha).

Normele metodologice de aplicare a actului normativ vor fi aprobate la 10 zile de la intrarea in vigoare a acestuia.